Banken zijn in Europa nog nooit zo gekapitaliseerd, liquide én rendabel geweest als nu.

CFO BNG Bank

Olivier Labe is CFO van de BNG Bank: "Weerbaarheid van de bancaire sector is cruciaal. De ECB doet wat mij betreft voldoende om die stabiliteit te garanderen. Er is focus, de goede priorititeiten worden geteld."

Olivier Labe is CFO van de BNG Bank, maar ook Fransman. Hoe kijkt hij naar de aankomende Europese verkiezingen?

Als Fransman met een Nederlandse vrouw, voel ik mijzelf echt Europees, dus misschien ben ik bevooroordeeld. Maar ik ben nu ook het boek aan het lezen van Caroline de Gruyter, Beter wordt het niet. Je kunt van alles vinden van de EU. Dat het rommelig is en chaotisch. Maar democratie is per definitie rommelig en suboptimaal – laat staan met 27 landen involved.

En toch, zeker als je even uitzoomt en de EU bekijkt op mondiaal niveau, dan functioneren wij redelijk goed. Vanuit mijn bank-achtergrond vind ik stabiliteit van Europa als institutie en als financieel stelsel een topprioriteit. Voor de burgers, voor de vrede, maar zeker ook voor bedrijven. Maar ook om onze eigen rol als BNG Bank te kunnen vervullen in het financieren van het publieke domein, hebben we een stabiele financiële sector nodig. Alleen zo blijven we aantrekkelijk voor beleggers buiten Europa. Besef: een-derde van onze funding komt van buiten Europa. Dankzij een stabiel Europa kunnen wij Nederlandse overheden geld aanbieden tegen aantrekkelijke tarieven.

[….]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Gemeente Heemstede
3.895 - 5.621
Medior
Heemstede
Gemeente Bloemendaal
5.008 - 6.777
Medior
Overveen
Omgevingsdienst Haaglanden
Max. 6.072
Medior
Den Haag
Top vacature