De financiële functie moet mee in de vaart der volkeren (maar …)

Managing Director & Owner at Improfin Groep

Blog Jan de Kroon: 'In verantwoording en compliance zit echter de werkelijke toegevoegde waarde niet. Je krijgt wellicht de bevestiging dat men de meeste dingen goed doet, maar het is de vraag of het de goede dingen zijn.'

Stappen in duurzaamheidsverslaglegging

Werk je in de financiële functie van een bedrijf of een instelling dan is er eigenlijk ‘never a dull moment’. Het is rennen en vliegen, begroten en rapporteren. Mensen achter hun broek zitten en fouten herstellen. Dat daarbij ook nog CSRD, digitalisering/AI en krapte op de arbeidsmarkt een belangrijke rol met impact speelt maakt het er alleen maar uitdagender op.

Is dat rennen en vliegen nieuw? Nee, hoor het kenmerkt de overwegend wat traditionele financiële functie en haar veelal even traditionele bemensing. Dat is een constatering; geen waardeoordeel. Feit is wel dat het traditionele vertrekpunt de belangrijkste veroorzaker is van een wat lastige aanpassing aan die ‘vaart der volkeren’. Het is interessant om eens te bekijken waar de ‘stremming’ optreedt. Daarbij sluiten we, willekeurig maar wel met causaal verband, aan op enkele veel gehoorde ‘klachten’ vanuit de financiële functie.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

ABN AMRO
4.466 - 6.380
Medior
Amsterdam
PwC
Marktconform
Medior
Amsterdam
Process Automation Solutions
3.250 - 4.750
Medior
Breda