Praktische tips voor datagedreven werken

Data Strategy Leader

In mijn dagelijkse werk heb ik het voorrecht om bij veel verschillende bedrijven en organisaties mee te kunnen kijken. Zo leer ik elke dag weer bij over wat wel en niet werkt bij het in de praktijk brengen van datagedreven werken.

Door Louis de Roo

Dat maakt ook dat onderstaande lijst in geen velden of wegen compleet is of kan zijn. Maar 'begin klein' is nu net een van de tips die ik mee kan geven. Onderstaande lijst zal dus in toekomst regelmatig worden aangevuld.

Begin klein
Bij het ontwerpen en uitdenken van je eerste dataproduct is de verleiding groot om al je wensen en creativiteit in je eerste poging te willen stoppen. Maar juist daar lopen veel bedrijven vast: door de torenhoge ambities en verwachtingen aan dat eerste dashboard is het vrijwel onmogelijk dat succesvol op te zetten, terwijl je als organisatie nog volop bezig bent te leren welke processen, systemen en tools je allemaal bij elkaar moet brengen om tot een dashboard te komen. Begin daarom met een kleine scope, zodat je jezelf de tijd geeft om het proces te leren kennen. Zo voorkom je dat je zonder training meteen een kampioenschap moet winnen!

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Gemeente Heemstede
3.895 - 5.621
Medior
Heemstede
Gemeente Bloemendaal
5.008 - 6.777
Medior
Overveen
Omgevingsdienst Haaglanden
Max. 6.072
Medior
Den Haag
Top vacature