Controller vacatures
Rob van Wesel

De kunst is de controls te automatiseren om de gewenste beheersing te realiseren zonder bureaucratie

Interview met Rob van Wesel - Senior Manager GRC Technology PwC

‘In de huidige volatiele tijd is er bij bedrijven meer behoefte dan ooit om ‘in control’ te zijn. Stakeholders vragen hier om en toezichthouders dwingen het af met nieuwe wet- en regelgeving. IFRS 15 / 16 en de nieuwe Europese privacywetgeving zijn daar enkele recente voorbeelden van. Wij helpen organisaties bij de inrichting van hun ERP systemen en GRC tools om zo de beheersing van de bedrijfsvoering zeker te stellen en de business optimaal te ondersteunen.

Zo hebben we onlangs met ons team een erg leuk project afgerond waarbij we voor een grote kabelmaatschappij ERP in de cloud hebben gebracht. Het bedrijf stond voor de vraag om twee verschillende systemen te integreren of de kans te grijpen een nieuwe richting in te slaan. Je begrijpt dat voor dat laatste werd gekozen waarna we alle processen opnieuw tegen het licht hebben gehouden, gestandaardiseerd en getoetst op risico’s, efficiëntie en flexibiliteit. Uiteraard doe je dat met de business en bepaal je samen hoe de controls in het systeem het best kunnen worden ingericht. Een goede AO/IC is daarbij de basis voor succes en een belangrijk uitgangspunt voor de toewijzing van rollen en rechten in systemen. De kunst is de controls zodanig in te richten dat deze waar mogelijk worden geautomatiseerd in de ERP systemen en worden gefaciliteerd met GRC-tools waardoor de gewenst beheersing wordt gerealiseerd, maar geen bureaucratie.’

Rob van Wesel is Senior Manager GRC Technology bij PwC. Met HTS bedrijfskunde als achtergrond begon hij zijn loopbaan bij Imation als Business Analist. ‘In een Oracle omgeving de organisatiehelpen bij de inrichting van hun ERP systeem.’ Op zoek naar meer verdieping en een breder scala aan ontwikkelingsmogelijkheden maakte hij de overstap naar PwC. ‘Ik kreeg gelijk de mogelijkheid om de studie tot EDP Auditor te volgen en daar heb ik tot op de dag van vandaag nog steeds plezier van.’

GRC Technology
‘To get in control is stap één, to stay in control is de volgende uitdaging voor een organisatie’, stelt Rob. ‘ons GRC Technology team kan daarbij helpen. Het aantoonbaar voldoen aan externe wet- en regelgeving, Risk Management of andere Corporate Governance maatregelen is een complex geheel. Met behulp van GRC- tools worden processen snel en efficiënt gedocumenteerd, risico's gesignaleerd en gezamenlijk met bijbehorende beheersingsmaatregelen gecommuniceerd. Vanuit ons GRC Technology team helpen we organisaties enerzijds bij het automatiseren van controles in ERP systemen zoals Oracle, SAP, Microsoft en Workday. Anderzijds helpen wij ook organisaties bij het implementeren van GRC-Tools, zoals RSA Archer, Software AG, Metricstream en TeamMate om controles te kunnen documenteren, te monitoren en zodat zij hierover verantwoording af kunnen leggen.

GRC Specialist
Zoals gezegd wordt de druk op organisaties om in control te zijn steeds groter evenals de mogelijkheden die organisaties hiervoor hebben, zoals systemen en de hoeveelheid aan data die een organisatie tot haar beschikking heeft om risico’s inzichtelijk te verkrijgen. Vind jij het uitdagend om ze daarbij te helpen, dan komen we graag met je in contact. Je vind het leuk om je te verdiepen in nieuwe technologie en bent een kei in het analyseren van bedrijfsprocessen, data en risico’s en weet dit te vertalen naar een degelijk AO/IC en interne beheersmaatregelen. Interessant?

Lees dan meer over de rol van Business process specialist SAP, Oracle of Microsoft Dynamics

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 08 juni 2017
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Controlcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956