Controller vacatures
Henri Ho-Meau-Long

Op termijn leveren instellingen een database aan i.p.v. rapportages

Interview met Henri Ho-Meau-Long - directeur Addition Knowledge House

Herken je dat, de rapportagedeadline nadert. Snel worden nog enkele  aanpassingen gedaan in het excel bestand. De toezichthouder  stuurt een reminder en na een lange dag met verhitte discussies wordt de rapportage alsnog ingezonden. De volgende dag weet je al niet meer welke wijzigingen te elfder ure zijn doorgevoerd. Daar gaat je audit trail.

‘De rapportagedruk vanuit de toezichthouders is enorm. Banken, verzekeraars en pensioenfondsen moeten ongelooflijk veel informatie opleveren in het kader van Basel, Solvency en FTK. Het aantal rapportages is niet alleen veel, de wettelijke vereisten die er aan gesteld worden veranderen ook nog eens voortdurend. Hoe houd je in die situatie tijdsbeslag en kosten in de hand? Een vraag die regelmatig aan onze interim regulatory reporting professionals werd gesteld. In hun zoektocht naar efficiency in het rapportage proces kwamen zij uit bij DEX Data Explores waarmee we samen voor de Nederlandse markt een tool hebben ontwikkeld: DEX Regulatory Suite.’

Datapoint model
Henri Ho-Meau-Long geeft leiding aan Addition Knowledge House dat eind 2007 in samenwerking met KAS BANK werd opgericht. Sinds 2015 zijn ze geheel zelfstandig en bieden ze interim management en recruitment oplossingen voor financiële dienstverleners. ‘DEX Regulatory Suite is een datapoint model dat per datapunt beschrijft welke waarde dit moet zijn en aan welke validatie deze moet voldoen. Dit leidt tot een hoge mate van automatisering doordat rapportage lay-outs worden vastgelegd en de rapportages daarmee altijd voldoen aan de vereisten van de toezichthouder. Bovendien wordt de audit trail geautomatiseerd vastgelegd.’

Toekomst
‘Over 5 of 10 jaar zijn we wellicht af van de rapportageplicht in de huidige vorm. Ik vermoed dat instellingen in plaats daarvan de toezichthouders een database ter beschikking stellen op basis waarvan ze dan zelf hun analyses kunnen maken. Aan die database zullen natuurlijk de nodige eisen worden gesteld. Met haar datapoint model sorteert DEX RS eigenlijk al voor op die situatie. Doordat je per veld kunt definiëren om welke waarde het gaat, is het een flexibel model dat zich makkelijk laat aanpassen aan veranderende omstandigheden.

DEX RS slaat aan in de markt en helpt klanten ‘in control’ te zijn over hun rapportageverplichtingen. Onze Consultants spelen daarbij een cruciale rol. Met hun diepgaande kennis van bijvoorbeeld Solvency, DRA  of FTK managen zij het implementatietraject. Dat vereist organisatiesensitiviteit, daadkracht en het enthousiasme om er een succes van te maken.

Ben jij een professional op het gebied van regulatory reporting die zijn/haar expertise breder wil inzetten en zoek je de dynamiek van een groeiende organisatie, dan kom ik graag met je in gesprek.

Lees meer over de rol van Consultant Regulatory Reporting

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 3-6-2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Controlcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956