Controller vacatures

Overzicht van nieuws, interviews, rapporten en video's voor controllers

 • Cover Zo krijgen we meer vrouwelijk leiders in de financiële sector

  Zo krijgen we meer vrouwelijk leiders in de financiële sector

  Rapport van Michael Page - 04-05-2021
  Volgens een recent onderzoek van managementadviesbureau Oliver Wyman zijn slechts 6% van de CEO’s in de financiële dienstverlening vrouw. Slechts 9% van de bestuursfuncties wordt door vrouwen vervuld. Wat kunnen bedrijven leren van de aan aanpak van Bloomberg?
 • De optimale ‘flow’ in finance

  De optimale ‘flow’ in finance

  Bron: Executive Finance - 28-04-2021
  Covid-19, economische onzekerheid, wisselkoersrisico’s …: wie vandaag een beursgenoteerde wereldspeler financieel moet besturen, weet de uitdagingen te tellen. Maar Ilkka Hara, CFO van de Finse lift- en roltrapproducent Kone, stuurt met rustige vastberadenheid. “Wij zijn proactieve mensen.” Het geeft meteen weer hoe hij de rol van zijn finance departement wil typeren. Snel, en vooruit kijkend.
 • Veelvoorkomende belastingrisico’s bij ondernemingen

  Veelvoorkomende belastingrisico’s bij ondernemingen

  Bron: Artikel Margreet Teuben (Teuben Tax Advisory) op CMweb - 28-04-2021
  Vrijwel iedere controller heeft ermee te maken: belastingen. Vaak gaat het dan om omzetbelasting, loonheffingen en vennootschapsbelasting. Maar ook minder bekende belastingen als milieuheffingen, douanerechten of energiebelasting komen om de hoek kijken. En bij al deze belastingen komen ook risico’s kijken die grote gevolgen kunnen hebben.
 • De impact van thuiswerken

  De impact van thuiswerken

  Video van Nyenrode Business Universiteit - 28-04-2021
  We werken steeds meer (gedwongen) thuis. In deze bite vertelt prof. dr. Pascale Peters over thuis werken en hoe we dit, in corona tijd en in de toekomst, zullen moeten managen.
 • ‘Laat je niet omverblazen door deskundigen, het zit hem vooral in gezond-verstandvragen’

  ‘Laat je niet omverblazen door deskundigen, het zit hem vooral in gezond-verstandvragen’

  Bron: CMWeb - 26-04-2021
  Behalve dat IT de interne processen van bedrijven ondersteunt, maken IT en data ook steeds vaker deel uit van het producten- en dienstenportfolio van organisaties. De controller speelt daar een heel waardevolle rol in, aldus hoogleraar Business & IT Cokky Hilhorst. ‘Dat betekent wel dat je moet leren begrijpen wat er gebeurt. En je moet de juiste vragen stellen.’
 • Hoe ga je om met dilemma's?

  Hoe ga je om met dilemma's?

  Bron: Arjen Meerkerk, Profource - 25-04-2021
  De verantwoordelijke wethouder van interne dienstverlening is onaangenaam verrast door de prognose van concern financiën over de hoogte van de inhuur. Die dreigt opnieuw fors boven de norm uit te komen die door het college is afgesproken. “Hier ga ik niet mee naar de gemeenteraad, dat kost me te veel discussie en kan ik niet uitleggen. Corrigeer die kosten maar en verantwoord ze als inkoop van diensten of zo. Verzin maar een list.”
 • Liever leiderschap in ethiek dan ethisch leiderschap

  Liever leiderschap in ethiek dan ethisch leiderschap

  Bron: CFO.nl - 20-04-2021
  De samenleving verwacht dat bedrijven zich niet alleen aan de wet te houden, maar ook waarden als eerlijkheid en rechtvaardigheid hoog in het vaandel hebben. Maar de lat mag wel nóg wat hoger liggen, als het aan Frank Peters ligt. "Het gaat erom dat je rekening houdt met de verwachtingen van de stakeholders in je omgeving. Ook als zij daar niet direct om vragen."
 • Organisatorische netwerkanalyse als basis voor verbetering van het finance proces
 • 360° feedback als onmisbare HR tool: 3 redenen en 3 tips voor een succesvolle inzet!

  360° feedback als onmisbare HR tool: 3 redenen en 3 tips voor een succesvolle inzet!

  Bron: Edith Werkt - 20-04-2021
  Het is misschien even wennen in onze cultuur waar valkuilen vaak onder het vergrootglas liggen, maar stel je omgeving vooral vragen over je kwaliteiten en sterke punten. Het levert niet alleen een complimentendouche op die een enorme boost geeft aan je ego, maar door de waardering ook echt in je hart te ontvangen kan je jezelf echt verder ontwikkelen. Geef jezelf dus eens een cadeautje en ga positief onderzoeken en uitvragen over wat je al goed doet en waar je nog beter in kunt worden.
 • Tessa Trap

  De kunst van on-site toezichthouden is dat je draagvlak krijgt voor je onderzoeksresultaten.

  In gesprek met Tessa Trap, Toezichthouder specialist On-site toezicht Pensioenfondsen en Verzekeraars bij DNB - 20-04-2021

  On-site toezicht is een aanvulling op het reguliere toezicht en is in het leven geroepen om de kwaliteit en scherpte van het analyseren van risico’s te verbeteren. Teams bestaande uit 3 à 4 leden inclusief experts doen diepgaand onderzoek naar bijvoorbeeld de governance, het strategisch beleggingsbeleid of het risk framework van een organisatie.

Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Controlcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956