Controller vacatures

Ton van Veen (CFO Jumbo): “Data is de zuurstof voor de toekomst”

Bron: Executive Finance - 08 september 2021

Jumbo’s CFO Ton van Veen vindt dat financiële topmannen en -vrouwen zeker een belangrijke rol kunnen spelen in de digitale transformatie van hun organisatie. Maar de CFO moet zijn hand niet overspelen. “Hij of zij moet zijn eigen countervailing power organiseren.”   

Onlangs verscheen er een boek waarin wordt gesteld dat de CFO in pole position zit om de digitale transformatie van organisaties te leiden. Bent u het daarmee eens?

“Ik kan daar eerlijk gezegd geen eenduidig antwoord op geven. Het is afhankelijk van het type bedrijf. In een technologiebedrijf pur sang moet het denk wel een samenspel tussen CFO en CIO of CTO zijn. Maar als je een meer traditionele CFO bent met een focus op puur finance en control, dan ben je helemaal niet in pole position. Stel, je wilt dan wel op pole position komen, dan moet je op een modernere manier je rol invullen. En moet je ook werken aan de technologische competenties die daarbij horen. Dat gaat dan met name over datamanagement, data governance en data-analytics. Kortom, het structureren van data. Daar zou en moet de CFO wat van vinden. Let wel, dat is niet het eigenaarschap van de data van de business overnemen. Zie het als het spoornet dat je als CFO neerzet, waar de business verantwoordelijk is voor de treinen, de wagons en de lading. Als CFO zorg je dat ze op de rails blijven.”

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Controlcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956